Bekendmakingen

De gemeente Delfzijl publiceert haar officiële bekendmakingen in het digitale Gemeenteblad op www.overheid.nl en in de pagina Gemeenteberichten in de Eemsbode. Op www.overheid.nl is een officieel 'Gemeenteblad' ingericht dat het voor gemeenten mogelijk maakt rechtsgeldig digitaal bekendmakingen te doen.

E-mailservice

De gemeente publiceert de digitale bekendmakingen afzonderlijk en koppelt er locatiegegevens aan. Dat maakt het mogelijk om bekendmakingen als actieve informatie 'op maat' aan te bieden. Bijvoorbeeld via de 'Periodieke e-mailservice bekendmakingen' die www.overheid.nl aanbiedt. U kunt zich daarop abonneren en aangeven welke bekendmakingen u wilt ontvangen. Bekendmakingen in de hele gemeente, of alleen die bekendmakingen die betrekking hebben op zaken spelend binnen een bepaalde straal rond uw eigen of een andere postcode. U bent dan direct op de hoogte van het feit dat iemand bij u in de buurt een omgevingsvergunning heeft aangevraagd of verleend heeft gekregen. Ook als de gemeente een nieuw bestemmingsplan ter inzage legt krijgt u een melding en kunt u als u dat wilt een zienswijze indienen.

Gemeenteblad

Het digitaal 'Gemeenteblad' van de gemeente Delfzijl bevindt zich op de website www.overheid.nl en is het snelst te bereiken via de links in de rechterkolom van deze pagina onder 'Actueel'. Deze links verwijzen naar de meest recente bekenmakingen in het Gemeenteblad van Delfzijl. 

MijnOverheid

MijnOverheid is de persoonlijke website van burgers voor hun overheidszaken. MijnOverheid biedt burgers toegang tot hun post, persoonlijke gegevens en hun lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeenten. Via MijnOverheid kunt u bijvoorbeeld post van deze overheidsorganisaties digitaal ontvangen. Denk dan aan berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van het UWV, of het verlopen van een uw rijbewijs of APK.  U kunt zien welke gegevens de overheid over u heeft vastgelegd, bijvoorbeeld uw registratie in de Basisregistratie Personen, taxatieverslagen van de WOZ-waarde van uw woning en de voertuigen die op uw naam staan. Ook kunt u de status van uw vergunningaanvraag volgen. Verandert de status dan ontvangt u automatisch een e-mail.

Ervaar het zelf en registreer u met uw DigiD op mijn.overheid.nl. Na registratie kunt u direct gebruik maken van de berichtenbox, persoonlijke gegevens en lopende zaken. Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan via digid.nl/aanvragen.