Pagina opties

Groter
A A

Sociaal Plein

Sociaal Plein

Voor al uw vragen over opgroeien, opvoeden, voorzieningen, ondersteuning, welbevinden, werk en inkomen. Voor uzelf, voor iemand waarvoor u zorgt of voor iemand waarover u zich zorgen maakt.

Contact Sociaal Plein

U kunt het Sociaal Plein telefonische bereiken of een vraag stellen via de mail.

Telefonisch bereikbaar op:

Let op! Gewijzigde openingstijden tijdens de Paasdagen en Koningsdag.

  • ma t/m do08.30-12.00 en 13.00-16.30
  • vr: 08.30-12.00 uur

Voor wie?

Het Sociaal Plein is bedoeld voor al uw vragen, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Neem gerust contact op! Als u eerst zelf wilt kijken wat er in Delfzijl mogelijk is, vindt u hieronder meer informatie.

Mensen dichtbij of uw eigen buurt

Heeft u buren, vrienden of familie die u ook kunnen helpen? Er zijn mooie voorbeelden van wat mensen voor elkaar betekenen.  In veel dorpen en wijken begonnen mensen een zorgnetwerk of zijn organisaties die helpen of een luisterend oor bieden. Bijvoorbeeld scholen, verenigingen, dorpshuizen, boodschappenbezorgdiensten en veel meer. Op de sociale kaart vindt u een actueel en volledig overzicht van zorgaanbieders in de gemeente Delfzijl. U kunt in dit sociale kaart uitleg filmpje zien hoe de kaart werkt.

Kinderen en Jongeren

Op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin vindt u advies en hulp bij opgroeien, opvoeden, kind en gezin. Met tips en informatie over opvoeden of ondersteuning op maat. Zo nodig met doorverwijzing naar passende zorg.

Thuis wonen en meedoen (Wmo)

Bel het Sociaal Plein als u informatie zoekt over langer thuis kunnen wonen en meedoen in de samenleving. Of als u een beperking heeft of belemmeringen wilt oplossen. U kunt ook zelf kijken naar mogelijkheden op de website van Jalp. Er is veel mogelijk!

Werk en inkomen

Voor meer informatie over werk, inkomen en participatie kunt u terecht bij Werkplein Fivelingo. Zoekt u werk? Wilt u meer inkomen of tips over meer financiële armslag? Zoekt u financiële regelingen voor opgroeiende kinderen? Dan informeert Werkplein Fivelingo u graag.

Volkskredietbank

De Volkskredietbank is er voor een lening en helpt bij het wegwerken van schulden. Ze begeleiden bij het beter beheren van uw geldzaken voor de toekomst.